Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 22, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

Evanghelia în imagini – Duminica a7-a a Paștelui

Evanghelia în imagini – Duminica a7-a a Paștelui

Continuăm proiectul „Evanghelia în imagini” și punem la dispoziția copiilor, a familiilor și a celor care se ocupă de cei mici, foaia duminicală pentru cea de-a 7-a Duminică din Timpul Pascal.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu

Dragii mei,

Vă salut din nou pe toți în această duminică.

Mă bucur că v-ați oprit pentru câteva momente pentru a fi împreună. Ați auzit astăzi în textul evangheliei că viața veșnică înseamnă a cunoaște pe Dumnezeu și a mă cunoaște pe mine, Fiul lui Dumnezeu. Voi, oferind aceste clipe din timpul vostru pentru a sta cu mine, pentru a mă cunoaște pe mine și pe Tatăl, trăiți viața cea veșnică.

Pare puțin prea simplu a trăi viața cea veșnică, așa cum am prezentat-o astăzi în evanghelie, nu-i așa? Cu toate acestea, tot ce am spus este adevărat. Pentru a înțelege mai bine, am să explic ce înseamnă „a cunoaște”.

Atunci când întâlniți în Biblie expresia „a cunoaște”, de cele mai multe ori ea vorbește despre relația de afecțiune și de prietenie dintre două persoane. Nimeni nu poate spune că este prieten cu cineva dacă nu cunoaște persoana respectivă. Mai mult, dacă doi oameni nu cunosc amănunte unul despre celălalt, nu-și petrec timpul împreună, nu se respectă și nu se ajută atunci când au nevoie, nu pot vorbi de prietenie. Așadar, omul care mă cunoaște, conform Bibliei, este omul care oferă din timpul său pentru a sta cu mine, pentru a se ruga, pentru a respecta sfaturile mele și pentru a mă ajuta să ajung la oamenii din lumea întreagă.

Prietenii stau împreună, petrec cu plăcere clipe frumoase povestind și împărtășind întâmplări, sau se susțin unul pe altul în momentele grele. Dacă voi oferiți din timpul vostru pentru mine, atunci noi suntem prieteni, ne cunoaștem bine și împărtășim viața cea veșnică.

Ați auzit în evanghelie că am vorbit de mai multe ori despre glorie și glorificare. Tatăl să mă glorifice, pentru ca eu să-l glorific pe el. Ce înseamnă această „glorie”? Pentru voi înseamnă coroană, bogății, putere, dar pentru mine înseamnă a recunoaște că cineva e foarte important: Tatăl este cel mai important pentru mine, la fel cum eu sunt cel mai important pentru el. În toată viața mea pe pământ am vorbit despre faptul că nimic nu este mai important decât el. A da glorie lui Dumnezeu înseamnă a-l cunoaște ca lucrul cel mai important din viața voastră.

Dragii mei, mă bucur că „ne cunoaștem”!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

Intenția Misionară

Ne rugăm pentru copiii, tinerii și adulții din lume, mai ales cei din misiune; ca ei să-l cunoască pe Dumnezeu și să descopere că viața veșnică este a trăi în prietenie cu Isus:

Doamne, te rugăm, ajută-i pe toți să cunoască faptul că tu ești cel mai bun prieten și cel mai important lucru, pentru ca petrecând mai mult timp cu tine, să-i ofere lui Dumnezeu „gloria” care i se cuvine. Când le este greu, ajută-i şi dă-le curaj!

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Foaia duminicală în format PDS poate fi descărcată dând click aici.

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *