Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 16, 2020 in Articole, Evanghelia Duminicală, Slideshow | 0 comentarii

Evanghelia în imagini – Duminica a 6-a a Paștelui

Evanghelia în imagini – Duminica a 6-a a Paștelui

Continuăm proiectul „Evanghelia în imagini” și punem la dispoziția copiilor, a familiilor și a celor care se ocupă de cei mici, foaia duminicală pentru cea de-a 6-a Duminică din Timpul Pascal.

Ne-am bucurat pentru fiecare mesaj de încurajare primit din partea preoților sau a familiilor. Suntem recunoscători tuturor celor care prezintă copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu ei după intenția misionară a săptămânii.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu

Dragii mei,

Iată-ne din nou împreună.

Ce bucurie pentru mine, dar cred că și pentru fiecare dintre voi, să petrecem câteva minute împreună în fiecare duminică.

Astăzi suntem tot mai aproape de sfârșitul timpului pascal. Săptămâna aceasta, joi, va fi celebrată înălțarea mea la Tatăl ceresc. Cuvintele mele din fragmentul evanghelic pe care l-ați ascultat, au fost rostite pentru a-i pregăti pe ucenici pentru momentul plecării mele.

Eu i-am îndrăgit mult pe ucenici, la fel cum vă îndrăgesc și pe fiecare dintre voi. Nu puteam să urc la Tatăl fără a lăsa pe cineva care să aibă grijă de ei și de voi.

Când părinții voștri trebuie să pornească într-o călătorie lungă, sau lipsesc mai mult timp, sunt preocupați să se ocupe cineva de voi, să vă lase pe mâini bune. La fel și eu, mi-am dorit ca cineva să rămână cu voi, și de aceea am promis un Mângâietor, pe Duhul Sfânt. El este mereu alături de voi, vă însoțește.

Știu că părinții vă dau sfaturi și vă roagă să fiți ascultători față de cei în grija cărora ați fost încredințați. Sfaturile și rugămințile date rămân vii în mintea voastră, iar respectarea lor arată iubirea pe care o aveți față de părinți. Și eu mi-am dorit foarte mult ca ucenicii și lumea întreagă să respecte rugămintea și sfatul meu de a păzi poruncile. Același lucru îl aștept și de la voi. Nimeni nu poate spune că mă iubește dacă face ceea ce este contrar voinței mele.

Voința mea este voința Tatălui. El vrea ca fiecărui om să-i fie bine și să se mântuiască. Dacă toți oamenii ar respecta poruncile, nu ar mai fi certuri, vorbe urâte, momente de tensiune și supărare în familie sau la școală, nimeni nu ar fi luat în râs, nimeni nu ar rămâne fără hrană și nimeni nu ar mai fura, pentru că toți ar fi conștienți de iubirea pe care trebuie să o aibă unul față de celălalt și mai ales față de Dumnezeu.

O lume mai frumoasă se poate construi doar respectând sfaturile mele bune. Îmi doresc mult ca părinții voștri să vă îndemne să faceți binele. Rugați-vă pentru ei!

Dragii mei, nu vă las niciodată singuri, sunt alături de voi prin Duhul Sfânt!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

Intenția Misionară

Ne rugăm pentru părinții copiilor din lumea întreagă, mai ales pentru cei din misiuni; întăriți de darul Duhului Sfânt să fie mângâietori și sfătuitori pentru cei mici pe calea cea bună:

Doamne, te rugăm, prin Duhul Sfânt, dă-le sănătate și putere părinților noștri, precum și părinților din lumea întreagă, pentru a ne însoți și întări, pe noi cei mici, în fiecare zi. Ajută-i și dă-le curaj, mai ales când le este greu!

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Materialul integral îl puteți descărca dând click aici

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *