Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jul 31, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Evanghelia în imagini – Duminica a 18-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini – Duminica a 18-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” continuă cu cea de-a 18-a Duminică din Timpul de Peste an.

Isus le transmite tuturor copiilor, părinților, bunicilor și educatorilor că înmulțirea pâinilor se poate repeta și astăzi dacă oamenii sunt dispuși să împartă puținul lor, să ofere „cinci pâini și doi pești” celor săraci. Prin înmulțirea pâinilor se poate vedea mărinimia, bunătatea și măreția lui Dumnezeu. Mai mult, acolo unde pâinea este frântă și împărțită, acolo oamenii se simt membri ai aceleași familii, aceleași comunități, aceluiași popor.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de generozitate!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Cât de mult mă bucur să fim din nou împreună în frumoasa călătorie a descoperirii Evangheliei.

Înmulțirea pâinilor, despre care ați citit astăzi, a fost precedată de două momente. Mai întâi a fost relatată vizita mea la Nazaret, locul în care am copilărit și am crescut; iar al doilea moment, relatarea morții lui Ioan Botezătorul.

Când am intrat în sinagoga din Nazaret și am început să vorbesc, toți s-au mirat de unde am înțelepciunea de a predica și puterea de a vindeca. Ei nu au crezut în mine pentru că au considerat că mă cunosc. Și astăzi puteți întâlni oameni care se comportă la fel, care susțin că mă cunosc și nu sunt interesați de ceea ce eu vestesc sau împlinesc prin activitatea Bisericii. La fel, există și oameni care se comportă asemenea regelui Irod, care l-a arestat și ucis pe Ioan Botezătorul. Acești oameni vor să oprească vestirea Împărăției lui Dumnezeu și-i persecută pe creștini.

Dragii mei, spre diferență de cei de mai sus, există o mare mulțime de oameni care mă caută și doresc să asculte cuvântul meu, asemenea mulțimii din evanghelie – „erau cam 5.000 de bărbați”. Ei au fost bucuria mea, așa cum astăzi voi sunteți bucuria mea atunci când mă căutați.

Oamenii care m-au căutat și m-au întâlnit în acea zi au rămas impresionați de cuvintele mele, au primit vindecarea. Mai aveau nevoie, însă, de ceva. Aveau nevoie să se simtă ca o familie, ca o comunitate, ca un popor ales. Trebuiau să mănânce aceeași pâine. Când am înmulțit pâinile și-au amintit de mana pe care poporul evreu a primit-o în pustiu; au văzut puterea mea, au văzut că sunt Dumnezeu.

Mulți dintre creștinii de astăzi vin la biserică, dar uită să ia parte la viața comunității și să se împărtășească din aceeași pâine cerească. Ucenicilor le-am cerut să ofere puțin, pentru ca eu să împlinesc minunea înmulțirii pâinilor. Vouă, dragilor, vă cer să veniți la biserică, să pregătiți biserica, sfânta Liturghie, să cântați, să vă spovediți și să vă împărtășiți. Vouă vă cer un mic aport, pentru ca eu să împlinesc minunea înmulțirii pâinilor și a convertirii oamenilor. Cele „cinci pâini și cei doi pești” sunt darul vostru pus în comun.

A pune în comun, a împărtăși este secretul oricărei comunități.

Dragii mei, eu mă bucur să primesc darul vostru!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm ca toți oamenii, mai ales copiii, să fie generoși, să pună în comun pâinea lor, pentru ca Isus să o ofere tuturor:

Doamne, tu îi iubești pe oameni, îi iubești mai ales pe cei mici. Ajută-ne să fim generoși, să punem în comun pâinea pe care o avem pentru a fi o mare familie, comunitate, popor ales. Ajută-ne să fim disponibili în a face binele pentru aproapele, pentru Biserică, pentru Tine. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *