Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jun 26, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

Evanghelia în imagini – Duminica a 13-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini – Duminica a 13-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” continuă și propune copiilor, familiilor și celor care se ocupă de cei mici, textul evanghelic din cea de-a 13-a Duminica din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe copii să fie atenți la câteva amănunte importante de care trebuie să țină cont atunci când își aleg un model de urmat și imitat în viață. Cea de-a doua invitație este de a construi un caracter sănătos, generos și primitor, care stă la baza oricărei relații de prietenie. A oferi din timpul și spațiul tău, chiar cu riscul unor jertfe, este esențială pentru prietenia cu Isus și cu aproapele, pentru construirea unei comunități armonioase.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur mult să știu că ați decis să stați cu mine câteva clipe.

Pentru a înțelege evanghelia, ce înseamnă urmarea mea și purtarea crucii, aș vrea să vă explic scurt pe cine e bine să urmați sau să imitați. Înainte de toate trebuie să vedeți dacă acea persoană este de încredere, dacă vă puteți pune încrederea în ea. Încrederea se câștigă prin iubire, adică acea persoană ține la voi, vă vrea binele și nu urmărește interesul propriu. Cum vă dați seama că cineva vă iubește cu adevărat? Prin faptul că este dispusă să riște mult, chiar viața, pentru voi. Opriți-vă și uitați-vă la părinții voștri, ei sunt în stare să-și sacrifice viața pentru voi, ei sunt de încredere.

Eu am cerut să fiu urmat și fiecare să-și ducă crucea pentru că mi-am dat viața pentru toți. A purta crucea înseamnă a avea curajul de a face binele, chiar și atunci când ceilalți fac răul. Să nu vă fie teamă să renunțați la prietenia celor apropiați pentru evanghelie și pentru a face binele în fiecare zi. Eu vă invit să luptați cu egoismul, neascultarea, capriciile, plictiseala, tristețea, dorința de lucruri și bani, care sunt rădăcina păcatelor și motivul sacrificiului meu, și să pășiți pe calea bucuriei, ospitalității față de ceilalți, generozității, entuziasmului în a face binele. Prin Botez ați murit cu mine pentru rău și ați înviat pentru bine. Uneori va fi ușor, frumos și plin de satisfacții, dar alteori va fi dificil, obositor și descurajant. În acele momente veți duce crucea.

În evanghelie am vorbit și despre a primi pe cineva în numele meu.  A fi primitori cu alții înseamnă a le face loc în viața voastră. Dacă vreți să vă faceți prieteni, trebuie să fiți capabili să împărțiți jucăriile, locul de joacă sau camera cu ei. Trebuie să oferiți din timpul și spațiul vostru pentru ceilalți. Parohia din care faceți parte are și ea nevoie de oameni buni, primitori și generoși. Numai așa se poate construi o comunitate mai frumoasă. Gândiți-vă cât de multe lucruri bune ați putea face pentru mine: ați putea merge la biserică, fiind un exemplu bun pentru alții; ați putea să dați o mână de ajutor la curățenia în biserică, ajutând pe alții să vină cu plăcere să mă viziteze; ați putea să-i ajutați pe preoți, să vă rugați pentru ei, ca să vă călăuzească bine.

Dragii mei, eu v-am iubit mult, am murit pentru voi…

Vă rog, nu uitați să fiți buni și primitori cu mine, și cu cei pe care îi trimit.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca lumea, care a început să trăiască după expresia „fiecare pentru el”, să devină mai generoasă și primitoare:

Doamne Isuse, tu ne îndemni să facem pentru alții ceea ce ar trebui să facem pentru tine, să fim mai primitori și generoși. Ajută-ne să te recunoaștem în migranți, în refugiați și în oamenii care au ajuns pe drumuri fără nicio vină. Întărește-ne să facem binele în fiecare zi, chiar dacă nu este ușor. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *