Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 20, 2014 in Locale, Video | 0 comentarii

DVD – prezentare misiuni

Partea I – Coasta de Fildeș

      Pornit din dorința de a face cunoscută tuturor celor interesați realitatea zonelor de misiune în care activează misionarii Episcopiei Romano-Catolice de Iași, primul DVD va fi lansat în perioada Adventului. Varianta integrală a acestui DVD va fi postată pe internet după sărbătorile de iarnă.

      Centrul Misionar Diecezan își propune ca, prin vânzarea acestor DVD-uri, să continue proiectele pe care le are în desfășurare în țările de misiune. Activitatea umanitară pe care o desfășoară misionarii noștri se extinde la toți copiii și tinerii din zonele în care sunt prezenți, indiferent de apartenența religioasă sau națională. Tot ceea ce ei realizează este făcut în spiritul carității față de aproapele.

 

     Pornind de la tema noului an misionar, prezentarea video a fost concepută ca o scurtă reflecție asupra realității țărilor de misiune: Kenya, Ecuador și Coasta de Fildeș. Deși cuprinde câte o scurtă informare cu privire la toate misiunile noastre, DVD-ul de anul acesta a fost dezvoltat pe baza unui interviu realizat cu Pr. Gabriel Cimpoeșu, misionar al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, și prezintă realitatea așa cum a fost ea surprinsă în cadrul vizitei noastre acolo. Toate imaginile video, unele fără a avea pretenția unor cadre preluate în mod profesional, au fost realizate în zona de misiune de către membrii Centrului Misionar Diecezan sau persoane trimise în zona de misiune în urma unor proiecte de colaborare.

      Pe durata a 60 de minute, DVD-ul va încerca să vorbească despre lucrurile mai puțin cunoscute sau pe care cuvintele nu le pot reda.

      Mulțumim tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestui material. Mulțumim părintelui Gabriel Cimpoeșu pentru disponibilitatea de a ne acorda acest interviu, lui Andrei Sescu pentru pregătirea cadrelor, precum și tuturor celorlalți care au participat în diferite alte moduri.

      În josul paginii, aveți spotul de prezentare al acestui DVD.

Pr. Florin Petru Sescu

director al Centrului Misionar Diecezan Iași


Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *