Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 30, 2017 in Articole, Coasta de Fildeş, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Parohia Djébonoua – 10 ani de existenţă

Parohia Djébonoua – 10 ani de existenţă

Duminică, 29 ianuarie 2017, parohia Adormirea Maicii Domnului din DjébonouaCF_2017_01_30_02_PhDjebonoua10ani, Coasta de Fildeș, a sărbătorit cei 10 ani de existență.

 Evanghelizarea efectivă a teritoriului parohiei a început în 1952 cu preoții francezi și a continuat cu preoții italieni până în 2004, când preoții români au preluat această activitate de evanghelizare. Primul preot român care a activat aici a fost pr. Adrian Stoica (2001-2006), apoi am ajuns eu, pr. Gabriel Vasile Cimpoeșu (2004-…), a urmat pr. Gabriel Marius Catrinţaşu (2009-2010) și, în cele din urmă, pr. Alexandru Percu (2016-…).

Pe 28 ianuarie 2007 Preasfințitul Paul Siméon Ahouanan, arhiepiscop de Bouaké, a consacrat altarul și a sfințit biserica din Djébonoua, ridicând comunitatea la rangul de parohie. Primul paroh a fost  Michele Stevanato până în 2009, apoi episcopul m-a numit pe mine păstor al acestei comunități.

Sărbătorirea celor 10 ani de existență s-a dorit a fi o mulțumire adusă Domnului pentru darul de a fi, în toți acești ani, o CF_2017_01_30_16_PhDjebonoua10aniadevărată comunitate de credință. Am dorit să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că a ales, în marea sa milostivire, să evanghelizeze regiunea aceasta, să îi ofere darul credinței și să convertească oameni și comunități. Pe parcursul celor 10 ani au fost botezate 810 suflete, au fost miruite 249 de persoane și au fost celebrate peste 30 de căsătorii.

Fiecare dintre cei prezenți la sărbătoare a avut cel puțin un motiv pentru care să-i fie recunoscător lui Dumnezeu.

Sfânta Liturghie a fost animata de cele trei coruri ale parohiei, în ritmul și stilul caracteristic. Ascultând cântecele lor, toți cei prezenți au participat pe deplin la celebrare, atât sufletește prin rugăciune și cântec, cât și fizic prin dansurile tradiționale.

Mi-am simțit inima plină de recunoștință și mulțumire văzând atât de multe persoane prezente la Liturghie, multe persoane cărora Dumnezeu mi-a dat darul să le transmit credința și să le administrez sacramentele.

Împreună cu părintele Alexandru Percu, le mulțumim tuturor celor din România care ne-au fost alături prin gândurile și mesajele lor: Preasfințitului Petru Gherghel – Episcop de Iași, Preasfințitului Aurel Percă – Episcop auxiliar de Iași și părintelui Florin-Petru Sescu – directorul Centrului Misionar Diecezan. CF_2017_01_30_45_PhDjebonoua10aniLe mulțumim tuturor binefăcătorilor noștri și comunităților diecezei de Iași care ne-au susținut de-a lungul acestor ani. Mulțumim că Centrul Misionar Diecezan a fost prezent la acest aniversar de 10 ani prin intermediul domnișoarei secretare Ana Petrina, care ne-a adus la cunoștință mesajul atât de frumos din partea diecezei de Iași și o parte din susținerea necesară construirii unui centru al misiunii.

Fie ca bunul Dumnezeu să vă răsplătească pe toți pentru tot ceea ce ați făcut pentru misiunea din Djébonoua și să fiți mereu martori fericiți ai Evangheliei, oriunde vă veți afla.

 

Pr. Gabriel-Vasile Cimpoeșu

 

Mai multe fotografii aicihttps://goo.gl/photos/ECCBiPG32WanPm2d8

 

Scrisoarea Diecezei de Iași către misionarii noștri și parohia din Djebonoua

Antet scrisori sus

 

 

 

Dragă părinte paroh Gabriel,

Dragă părinte Alexandru,

Dragi și iubiți credincioși ai parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Djebonoua, dieceza de Bouake, Coasta de Fildeș

 

Prin bunătatea și harul lui Dumnezeu, parohia voastră din Djebonoua, Coasta de Fildeș, astăzi, 29 ianuarie 2017, sărbătorește 10 ani de la înființare. Sunt 10 ani plini, atât de momente frumoase cât și de situații dificile, în care harul lui Dumnezeu nu a încetat să vă însoțească și să vă protejeze.

În această zi de sărbătoare ne bucurăm și noi, cei din Dieceza de Iași,  împreună cu voi. Îi invităm pe bravii și zeloșii credincioși din Djebonoua să privească, așa cum vă invităm pe voi să priviți în jurul vostru și să vedeți cât de mulți s-au alăturat noii comunități și parohii în cei 10 ani de existență, cât de mulți s-au apropiat de altarul și binecuvântarea lui Dumnezeu prin munca și dăruirea voastră. Știm și ne bucurăm, de asemeni, că sufletul acestei lucrări ai fost sfinția ta, părinte Gabriel-Vasile Cimpoeșu, ca un adevărat ctitor al acestei minunate opere în ani de început. Prin intermediul sfinției tale, cu sprijinul multor binefăcători din România și străinătate, cu ajutorul colaboratorilor voluntari din țară și chiar a seminariștilor, între care îl amintim pe părintele Alexandru, comunitatea a crescut și parohia s-a constituit spre bucuria credincioșilor și spre slava lui Dumnezeu. Domnul, care susține toate operele, care construiește împărăția sa și dă rod muncii misionarilor, să fie generos cu voi pe mai departe ca să ajungeți să sărbătoriți noi jubilee și să aveți multe împliniri și bucurii.

Dragă părinte Gabriel, îți suntem recunoscători pentru munca pe care ai depus-o în via Domnului, pentru momentele de încercare prin care ai trecut fără a da înapoi. Îți suntem recunoscători pentru toate sufletele pe care le-ai botezat, făcând ca împărăția lui Dumnezeu să se lărgească din ce în ce mai mult. Ne gândim că, în această zi de sărbătoare, mulți dintre cei prezenți au primit cândva unul sau mai multe sacramente din partea sfinției tale.

Dragă părinte Alexandru, îți mulțumim și sfinției tale, pentru curajul și disponibilitatea de care ai dat dovadă, în hotărârea de a-l însoți pe părintele Gabriel în munca de evanghelizare și de a fi alături de comunitatea din Djebonoua.

În această zi de sărbătoare invocăm asupra Sfințiilor voastre, pr. paroh Gabriel-Vasile Cimpoeșu și pr. colaborator Alexandru Percu – vrednic și curajos însoțitor în această nobilă muncă de evangelizare, harul și binecuvântarea lui Dumnezeu, cu ajutorul Maicii Domnului – Maica Bisericii și a misionarilor!

Domnul să vă țină în sănătate, binecuvântare și pace!

 

Uniți în rugăciune:

Preasfințitul Petru Gheghel – Episcop de Iași

Presfințitul Aurel Percă – Episcop auxiliar de Iași

Pr. Florin Petru Sescu – director al Centrului Misionar de Iași

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *