Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Feb 18, 2021 in Articole, Diverse, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

„Cutia Speranței”, un dar al inimii pentru cei săraci

„Cutia Speranței”, un dar al inimii pentru cei săraci

Ca în fiecare an, în timpul Postului Mare, Centrul Misionar Diecezan a dat startul proiectului „Cutia Speranței”. La acest proiect iau parte aproximativ 150 de comunități catolice din Dieceza de Iași, care și-au dorit să întindă o mână de ajutor oamenilor săraci din misiunile românești din Kenya, Coasta de Fildeș și Panama. Renunțările credincioșilor din timpul Postului Mare vor oferi hrană, apă, sprijin în educație și asistență medicală, multor copii și oameni sărmani din misiuni.

În timpul Postului Mare, creștinii sunt invitați să se pregătească cum se cuvine pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului, Paștele, prin post – exercitându-și austeritatea, prin rugăciune – exercitându-și capacitatea de dialog și de împăcare cu Dumnezeu, și prin pomană – exercitându-și capacitatea de renunțare și generozitatea.

Sfânta Tereza de Calcutta spunea la un moment dat: „Dacă nu poți să hrănești o sută de oameni, atunci hrănește unul singur”. Dacă fiecare om și-ar propune să ofere o porție de mâncare unui alt om, unui semen de-al său, cu siguranță mulți din cei săraci nu ar mai duce lipsă de hrană. Binele este posibil, chiar și numai pentru o singură persoană. Faptele bune sunt expresia solidarității care întotdeauna ne întăresc și ne apropie, mai ales în timpul Postului Mare.

În misiunile din Africa sunt mulți copii și chiar familii întregi care nu au ce să mănânce, nici măcar o dată pe zi. Proiectul „Cutia Speranței” îi invită pe toți să-și îndrepte privirea spre acești copii și spre aceste familii. Renunțările din timpul Postului Mare îi pot ajuta pe acești oameni sărmani, continuând proiectele umanitare: „Cantina Săracilor”, „Hrana pentru Grădinițe”, „Cantina școlii”, „Cisterne de apă”, „Fântâni în deșert”, etc.

Cutiuțele folosite în proiectul „Cutia Speranței” pot fi luate acasă de oricine – copil, tânăr, adult sau familie – și vor înmagazina în ele renunțarea și generozitatea fiecăruia. Cutiuțele ținute în casele oamenilor în timpul Postului Mare se vor întoarce la Centrul Misionar Diecezan imediat după Paști, purtând în ele bunătatea fiecărui om.

Le mulțumim preoților și credincioșilor, oamenilor generoși, care au primit în comunitățile și casele lor „Cutia Speranței”. Le mulțumim tuturor pentru generozitatea, sensibilitatea și bunăvoința de care dau dovadă.

Să avem un timp al Postului Mare binecuvântat și plin de roade.

Echipa Centrului Misionar Diecezan


Conturi și date de contact:

Ron – RO02RNCB0198003326020001, BCR – sucursala Roman

Euro – RO72RNCB0198003326020002, BCR – sucursala Roman

Titular: Centrul Misionar Diecezan; CIF – 13101848

Adresă: Str. Primăverii, nr. 17; 611129-Roman, jud. Neamț

Telefoane: 0233/744491; 0765/485514;

Email: [email protected];

Pagină web: www.cmdiasi.ro

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *