Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Feb 12, 2018 in Diverse, Proiecte, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

„Cutia Speranței” – o mână întinsă celor mai sărmani frați ai noștri

„Cutia Speranței” – o mână întinsă celor mai sărmani frați ai noștri

Centrul Misionar Diecezan Iași vă invită să vă deschideți inima și anul acesta față de oamenii săraci din țările de misiune prin „Cutia speranței”, o inițiativă ce va debuta la începutul Postului Mare și se va încheia în Timpul Pascal.

 De ce în timpul Postului Mare?ajutor

Pentru că Timpul Postului Mare este un timp în care ne rugăm mai mult, postim mai mult și dăm mai mult de pomană; iar cuvintele lui Isus: „pomana ta să fie în ascuns şi Tatăl tău, care vede în ascuns, te va răsplăti!” (Mt 6,4), sunt un imbold la generozitate și la a ne întoarce privirea, cu discreție, spre cei sărmani. Tot în timpul Postului Mare îl urmăm pe Isus pe Calea Crucii și învățăm să ne jertfim pentru alții. Cutia Speranței pe care o primim arată că știm să ne jertfim și să renunțăm la o pâine, la un suc sau la oricare alt lucru, pentru a oferi copiilor și oamenilor sărmani din misiuni posibilitatea de a primi o masă pe zi, care nu este mai mult de 0,95 Ron

De ce „Cutia Speranței”?

Pentru că aceasta a fost și va rămâne activitatea cea mai importantă a Centrului Misionar, fără de care susținerea misionară ar fi aproape imposibilă. Anul trecut, datorită acestei inițiative, peste 200 de persoane au primit zi de zi hrană la Cantina Săracilor, iar copiii din șapte grădinițe au avut ce mânca în fiecare zi. Prezența misionarilor și multe alte proiecte și-au găsit susținerea tot în această cutiuță, așa încât le mulțumim tuturor celor care au acceptat să ne ajute prin „Cutia Speranței”.

2018 Afis Cutia Sperantei web 2Cine poate participa?

„Cutia Speranței” poate fi luată acasă de oricine – copil, tânăr, adult sau familie – și va purta în sine jertfa fiecăruia din timpul Postului Mare. Fiecare cutiuță care se va întoarce, va arăta disponibilitatea de a împărți cu ceilalți binecuvântările lui Dumnezeu.

Ce proiecte putem susține prin această cutiuță?

Anul acesta vrem să continuăm proiectele vechi, cum ar fi: „Hrana zilnică pentru grădinițe”, „Cantina săracilor”, „Cisterne de apă” din Kenya; iar în Coasta de Fildeș, să dăm o mână de ajutor la finalizarea spitalului catolic. Mulți copii, oameni săraci și misionari s-au bucurat în 2017 de ajutorul acestei cutiuțe, sperăm să îi putem bucura și anul acesta.

Un gând final.

Excelențele voastre, cucernici părinți, dragi persoane consacrate, iubiți credincioși și oameni de bună voință, ne încredințăm rugăciunilor și ajutorului dumneavoastră, mulțumindu-vă pentru toată încrederea și susținerea de până acum.

Domnul să vă răsplătească!

Pr. Florin Petru Sescu

Director al Centrului Misionar Diecezan

 

(Se recomandă ca în prima Duminică din Post să se împartă cutiuțele, iar în Duminica Divinei Îndurări să se strângă; dar fiecare parohie hotărăște cum crede mai bine de cuviință).

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *