Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 17, 2018 in Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Cina săracului

Cina săracului

Deși există hrană suficientă pentru toți, mulți oameni mor astăzi de foame

Săptămâna aceasta, joi 15 martie, Comunitatea Iosefinii lui Murialdo din Roman a organizat și a găzduit „Cina săracului”, în colaborare cu Centrul Misionar Diecezan de Iași.

IMG_9229   Acest moment a avut până în prezent mai mult de șase ediții iar scopul său este, pe de o parte, amintirea lucrătorilor pastorali uciși în anul 2017, anticipând ziua de 24 martie, când îi comemorăm în calendarul romano-catolic; însă totodată este și un moment de comuniune, de rugăciune și fraternitate.

   La acest eveniment au fost prezenți mai mulți tineri și adulți din parohiile din Roman, precum și creștini de alte confesiuni, frați și călugărițe din Institutul Calabria, dar și alte persoane dornice să experimenteze o masă specifică celor mai mulți copii și oameni care trăiesc în Africa: orez și fasole fierte.

   Părintele Fabio Volani, superiorul Congregației Iosefinii lui Murialdo, a dat startul acestei întâlniri printr-un moment de rugăciune și interiorizare a Cuvântului lui Dumnezeu, citind din Scrisoarea Sf. Apostol Iacob (2, 14-26), care ne vorbește despre desăvârșirea credinței însoțită de fapte, despre importanța de a oferi aproapelui nostru cele necesare pentru viață:IMG_9178

   „Ce folos, frații mei, dacă cineva spune că are credință, dar nu are fapte; oare poate credința să-l mântuiască? Dacă un frate sau o soră sunt lipsiți de îmbrăcăminte și de hrana de toate zilele și cineva dintre voi le-ar spune: „Mergeți în pace, încălziți-vă și săturați-vă!”, dar nu le dați cele necesare pentru trup, ce folos? La fel și credința, dacă nu are fapte, este moartă în ea însăși.”

   Așadar, creștini fiind, suntem chemați să ne arătăm dragostea față de cel sărac, pentru că iubirea presupune grijă, atenție, solidaritate și o inimă generoasă la strigătul celor care suferă: „Dacă cineva are bogățiile lumii și-l vede pe fratele său, care este în nevoie, și își închide inima față de el, cum poate să rămână în acela iubirea lui Dumnezeu?” (1In 3,17)

IMG_9195   După acest moment de liniște și meditație, Pr. Florin Petru Sescu, director al Centrului Misionar Diecezan, a prezentat câteva imagini și filmulețe din Kenya și Coasta de Fildeș, pentru a arăta celor prezenți modul de viață, sărăcia și greutățile pe care le trăiesc zi de zi oamenii săraci din Africa. De asemenea, a subliniat importanta solidarității și a generozității binefăcătorilor din Dieceza de Iași tradusă în hrană zilnică pentru copiii din grădinițele misiunii, hrană zilnică la peste 200 de persoane care mănâncă la Cantina săracului, amplasarea mai multor cisterne cu apă de băut lângă grădinițe, cantină, școli, precum și alte proiecte de educație și evanghelizare a oamenilor. Totodată, a transmis tuturor mesajul de mulțumire din partea credincioșilor din misiunile românești, asigurându-i pe toți de rugăciunea și recunoștința pe care o au oamenii față de binele primit.

   În urma acestor momente, persoanele prezente au fost invitate în sala de masă, acolo unde s-au bucurat de comuniune, de dialog și, desigur, de o cină specifică săracului, pregătită de Comunitatea Iosefinilor. La final, fiecare dintre cei prezenți a făcut o donație proprie, iar suma adunată a fost oferită către Centrul Misionar Diecezan, pentru a susține proiectul de hrană a copiilor și a celor săraci.

Ana Petrina

29004010_10216411075889866_568493431_n

   Mulțumim tuturor de participare, a fost o seara minunată. Cu siguranță, doar împreună se poate face diferența, iar puținul pentru unii, înseamnă mult pentru alții. Vă mai așteptăm cu drag și la anul!!! (Fr. Petrică)

Pentru Albumul foto, dați click aici.

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *