Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 26, 2017 in Coasta de Fildeş, Impresii misionare, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Bucuria evanghelizării în satul Sémoukro – Coasta de Fildeș

Bucuria evanghelizării în satul Sémoukro – Coasta de Fildeș

Miercuri 25 ianuarie, misiunea din Djebonoua, Coasta de Fildeș, a fost în sărbătoare. Întreaga parohie și satele din împrejurimi s-au adunat pentru a celebra pentru prima dată Sfânta Liturghie în satul Sémoukro. Cu această zi, misiunea noastră a ajuns să cuprindă 39 de comunități catolice, adică 39 de sate din cele 53 care se află în această zonă.CF_2017_01_26_12_Evanghelizare

În fiecare an, în luna ianuarie, în misiunea din Coasta de Fildeș, are loc câte o nouă evanghelizare. De-a lungul timpului, au fost perioade când s-au făcut chiar și câte 3-4 evanghelizări pe an. Este o sărbătoare importantă, atât pentru comunitatea care primește pentru prima dată vestea cea bună a lui Isus Cristos și celebrarea sfintei Liturghii, cât și pentru ceilalți oameni care participă în comuniune la această celebrare.

Ziua se deschide printr-un gest important, mai ales pentru simbolistica sa, acela de a vizita și saluta șeful satului, el fiind cel care-și dă acordul pentru toate activitățile specifice unui astfel de moment. După acest gest, în așteptarea sfintei liturghii, oamenii parcurg străzile localității, cântă și dansează cu mare bucurie. Este bucuria întâlnirii cu Cristos, care se poate citi pe chipurile lor și se manifestă prin cântece și dansuri.

CF_2017_01_26_26_EvanghelizareMuzica, un aspect foarte important al culturii africane, își face simțită influența și în cadrul sfintei Liturghii, atunci când oamenii simt nevoia de a-și manifesta cu bucurie recunoștința și lauda față de Dumnezeu. Prin urmare, celebrarea sfintei liturghii a fost însoțită de cântece foarte frumoase prin care oamenii au arătat bucuria pe care o simt primindu-l pe Isus Cristos în inimile lor, primind vestea mântuirii, sacramentele și învățăturile Bisericii Catolice.

Sărbătoarea a continuat și după sfânta liturghie cu un program artistic care a inclus cântece tradiționale în limba baoulé intonate de cei mai în vârstă, câteva dansuri specifice pregătite de copii și multe dansuri tradiționale ivoriene la care au participat toți cei prezenți, de la cei mai mici, de doar câțiva anișori, până la cei mai în vârstă. Comunitatea ne-a primit cu inima deschisă și cu multă bucurie, ne-a invitat la dans și ne-a arătat cum obișnuiește să sărbătorească un astfel de moment.

 

Ana Petrina

 

Mai multe fotografii, găsiți aici: https://goo.gl/photos/o1bChDsDGiWCZNLt8

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *