Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 25, 2014 in Internaționale | 0 comentarii

Apelul episcopilor: Stop corupției și violenței! Sunt necesare investigații mai amănunțite!

Apelul episcopilor: Stop corupției și violenței! Sunt necesare investigații mai amănunțite!

2014 11 10 Mexico City 1     Vineri, 7 noiembrie în Chilpancingo, Procurorul General Jesus Murillo s-a întâlnit cu părinții celor 43 de studenți care au dispărut în Ayotzinapa (Agenția Fides 10/10/2014), și le-a spus mărturisirea celor 3 asasini angajați care au descris modul în care aceștia au acționat și au ars cadavrele elevilor, iar apoi au scăpat de rămășițe prin aruncarea lor în râul San Juan. Vestea a fost relatată pe larg de către toate mijloacele de comunicare în masă din Mexic și din alte țări.

March to demand the return of 43 missing Mexican youths     Conferința episcopală mexicană (CEM) a emis o declarație trimisă la Agenția Fides, exprimându-și solidaritatea față de familiile studenților și a cerut să se pună capăt acestui climat de violență, „Ne alăturăm vocea noastră cu a voastră și cu a întregii noastre societăți, și spunem: destul cu atâta corupție, impunitate și violență – declarația continuă – cerem autorităților să efectueze investigații amănunțite spre a afla cu certitudine ce s-a întâmplat cu elevii care lipsesc și spre a pedepsi  sever pe cei implicați în această crimă atroce; de asemenea, solicităm să asigure respectarea statului de drept, să pună capăt tuturor formelor de  violență, activități ilegale, corupției, impunității, și să spună stop complicității unor funcționari la crima organizată”.

     Documentul este semnat în numele tuturor Episcopilor mexicani: Arhiepiscopul de Guadalajara și Președinte al CEM, Card. José Francisco Robles Ortega, secretarul CEM, episcopul auxiliar de Puebla, Excelența sa, Mons. Eugenio Lira Rugarcia.

     Povestea dramatică continuă să inflameze opinia publică și continuă să aibă consecințe în ceea ce privește ordinea publică: în ultima vreme grupuri de studenți și alte persoane au protestat  în fața clădirii guvernului din capitală, dând foc ușilor clădirii.

 2014 11 10 Mexico City 4

(preluare Agenția Fides)

Diac Roberta Diana

Voluntar CMD

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *