Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 7, 2009 in Misionari | 0 comentarii

Alina Maria Cojan

alina Absolventă a Şcolii Postliceale Sanitare “Mihai Eminescu” din Bacău.
A primit mandatul misionar pe 28 octombrie 2008 (alături de Adrian Cimpoeşu şi Maria Gilberta Hobincu), la ora 18.00, în cadrul unei liturghii solemne care a avut loc în Biserica “Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău. Şi-a început activitatea misioanară la data de 12 noiembrie 2008 in Kenya.

Activităţi misionare

          Ca misionari în Maikona, vom lucra în cadrul şcolilor primare şi liceelor la orele de religie, vom avea activităţi cu Acţiunea Catolică, ceea ce pentru mine e o bucurie, deoarece am ocazia să îmi continui misiunea pe care am avut-o acasă. Vom fi implicaţi în pregătirea catecumenilor pentru Sfântul Botez şi Sfântul Mir, precum şi în animarea Sfintelor Liturghii, şi pregătirea momentelor de rugăciune. Vom da ajutor medical, la dispensar, şi vom participa la vaccinarea copiilor. Vom face vizite la grădiniţele susţinute de misiunea din Maikona, care trebuie supravegheate şi aprovizionate. E posibil să nu fi enumerat toate activităţile, în esenţă însă, vom încerca să ne implicăm acolo unde este nevoie.

Mărturii misionare

          “Fiecare zi ne aduce o nouă experienţă, cu oameni noi şi lucruri uneori total necunoscute. Suntem trei asistente şi un farmacist şi împreună trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să tratăm, să prevenim boli, să educăm tinere ori viitoare mame, care aici au o vârstă foarte fragedă. În misiune nu există medic, iar pentru a salva o viaţă sau a ajuta o mamă să dea viaţă unui copil suntem uneori nevoite să facem lucruri pe care nu le-am învăţat. Ca tânără absolventă, pentru mine mereu este ceva nou, dar colegele mele au deja ani de experienţă şi învăţ multe de la ele.

          “Cea mai frumoasă experienţă este însă legată de munca pastorală şi de rugăciunile pe care le fac zilnic împreună. “Nu l-am cunoscut pe Dumnezeu până acum decât în familie, în comunitatea de credincioşi din satul meu, din dieceză, în sfârşit, nu l-am cunoscut decât printre români şi în România. Aici am avut bucuria să-l descopăr pe Dumnezeu în creaţia lui, în alt context, în alţi oameni, într-o altă cultură. Dumnezeu, cel pe care îl regăseşti în adierea de aer cald de aici, în oamenii aceştia simpli şi relaxaţi, în deşertul uscat, lipsit de verdeaţă şi plin de pietre şi animale sălbatice este, de fapt, acelaşi Tată grijuliu.

Date de contact

Adresa: Maikona Catholic Mission
P.O. Box 10, 60500-Marsabit, Kenya
Tel: 00254/734615601
Email: [email protected]

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *