Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 29, 2013 in Ecuador | 0 comentarii

Ecuador (Santa Lucia): Calea Crucii în Vinerea Mare

Ecuador (Santa Lucia): Calea Crucii în Vinerea Mare

     Pătrunşi de spiritul de iubire P1080320pe care Isus ni l-a oferit prin moartea sa pe cruce, pentru păcatele noastre, credincioşii din Santa Lucia – Ecuador au refăcut drumul crucii, parcurgând cele 14 staţiuni pe străzile oraşului Santa Lucia, în Vinerea Mare (29 martie 2013).

     Chiar dacă soarele a fost destul de nimicitor, fiecare persoană care a participat la acest moment de interiorizare şi de aprofundare a credinţei, şi-a îndreptat gândul spre Cristos pironit pe cruce, spre Cristos răstignit, biciuit, şi hulit de propriul popor.

     Tot drumul crucii a fost însoţit de cântece şi rugăciuni, iar fiecare staţiune a fost animată de către tinerii din parohie.

     Parcurgând acest drum al crucii alături de Isus, pr. paroh Ioan Blaj i-a invitat pe credincioşi să primească viaţa cea nouă pe care Isus o oferă prin cruce, deoarece crucea reprezintă semnul victoriei asupra morţii dar şi esenţa vieţii creştineşti.

     Doamne Isuse, cu umilinţă, îţi mulţumim pentru lumina şi harurile primite în această zi.

Ne închinăm ţie, Cristoase, şi te binecuvântăm, 
Că prin sfânta ta cruce ai răscumpărat lumea.

Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto: 29 martie: Ecuador (Santa Lucia): Calea Crucii în Vinerea Mare

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other