Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 25, 2014 in Internaționale | 0 comentarii

Creștinul arestat pentru blasfemie; Investigația legată de uciderea lui Kasur continuă

2014 11 20 Lahore 1     Creștinul Qaiser Ayub, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat pentru un presupus caz de blasfemie de către poliția din Lahore. Plângerea a fost înregistrată în conformitate cu art 295-C din Codul penal (insultarea profetului), aceeași cauză pentru care Asia Bibi a fost condamnată. Ayub este un profesor de informatică și a predat în mai multe școli din Lahore. După cum a raportat Agenției Fides avocatul Sardar Mushtaq Gill, potrivit poliției, Ayub a fost un fugar timp de aproximativ 3 ani, de la presupusa blasfemie care datează din 2011. Acuzația adusă  împotriva lui este că ar fi scris comentarii blasfemiatoare pe blogul său.

     Între timp, poliția a anunțat că doi frați, Imran și Irfan, musulmani, persoane căutate pentru linșarea lui Shaazad Masih și a Shamei Bibi care a avut loc în Kasur (Agenția Fides 11/04/2014), au fost arestați în Pirmahal, Punjab. 50 de suspecți rămân în continuare în arest.

2014 11 20 Lahore 2     În Faisalabad apărătorii drepturilor omului, atât musulmani, cât și creștini, au cerut guvernului pakistanez, în cadrul unei reuniuni, să ia o poziție clară cu privire la utilizarea abuzivă a legilor privind blasfemia. „Guvernul trebuie să-și anunțe și să-și demonstreze în mod clar poziția pentru a preveni execuțiile extrajudiciare și atacurile împotriva minorităților, poziție justificată de utilizarea abuzivă a legilor privind blasfemia” au remarcat aceștia  în timpul reuniunii, organizată de asociațiile de genul AWAM (Asociația Femeilor pentru Conștientizare și Motivare) și REAT (Drepturile de exprimare, de întrunire, de asociere și de gândire).

 

(preluare Agenția Fides)

Diac Roberta Diana

Voluntar CMD

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other